Adana Yeşiloba Hipodromunda 18 Aralık Cumartesi günü düzenlenen Arap atlarına mahsus Grup 3 koşu, programın 6. mücadelesi olarak saat 16.30’da gerçekleşti.
3 yaşlı tayların start aldığı yarışı, Ömer Bilir’in sahibi olduğu, Tahir Şimşek tarafından yetiştirilen Bilirhan (Turbo – Gardenya / Bilgin) jokeyi Özcan Yıldırım’la kazandı. Antrenörlüğünü Osman İpek’in üstlendiği al erkek safkan, bu sezon G1 Haralar ve G2 Akbatur Koşularından galibiyetle ayrılmıştı.
Kum pistte koşulan 1400 metre mesafeli yarışı Ayhan Kurşun’la Özaydın (Uçanoğlu – Örnekay / Karakemal) ikinci tamamlarken, Ferit Yardımcı idaresinde Yücel (Demirdöven – Zehra Hala / Odinhan) üçüncü, Harun Kılıçarslan ile Bükeç (Demirdöven – Seçilay / Altaha) dördüncü, Akın Sözen ile Canımkardeşim (Ayabakan – Badekızım / Demirkazık) de beşinci oldu.
Bilirhan için müddet 1.36.08 olarak kayıtlara geçerken, farklar da Baş – Baş – 5 Boy – 2,5 Boy şeklinde oluştu.